De BitCanna blockchain werkte tot op heden met een eigen customized versie van BTC/DASH-technologie voor alle transacties binnen het bestaande betaalnetwerk. Deze werd ontwikkeld in 2009 en heeft steeds voor goede resultaten gezorgd. De wereld van technologie staat echter niet stil. Zeker op vlak van blockchains heeft zich de afgelopen jaren heel wat ontwikkeld. 

Met de groeiende populariteit van blockchains hebben zich meteen ook heel wat nieuwe alternatieve technologieën aangeboden. Om alles nog vlotter en beter te laten verlopen, schakelt BitCanna daarom over op de Cosmos Blockchain Technology. De eerste testresultaten zijn alvast veelbelovend en tonen een nog sterkere performance.


Verschillende grote voordelen

Met Cosmos zal de infrastructuur van BitCanna en de overdracht van BCNA coins geoptimaliseerd worden. Hierdoor zal ook de ‘supply chain’ en het trust network veel efficiënter worden. Daar waar de oudere versie tekortschoot, komt Cosmos nu tegemoet aan de hogere eisen voor het this netwerk en haar bestaande community.

Een nieuwe coin gelinkt aan Cosmos zal de transactiekosten doen verlagen en de betalingen sneller laten verlopen. Daarbovenop is misschien wel het grootste voordeel, dat BitCanna via de nieuwe Cosmos Blockchain Technology met andere blockchains informatie zal kunnen uitwisselen. Denk maar aan de grotere namen zoals bv. Cardano, Binance Chain, Ethereum, Polkadot, enz. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een IBC-protocol (Inter-Blockchain Communication).

Cosmos biedt de developers van BitCanna ook meer vrijheid. Denk maar aan de vele customized mogelijkheden en een nog snellere ontwikkeling die de moderne codering van Cosmos mogelijk maakt. Wanneer BitCanna dus een nieuwe handelbare variant van de BCNA coin gaat lanceren, is men niet meer tot slechts 1 netwerk (het BitCanna Network) beperkt. Zo zal de nieuwe variant samen met de originele BCNA coin op het ERC-20 (Etherum) kunnen circuleren.

Door het invoeren van zo’n parallelle token variant zal de BCNA coin bij grote (gedecentraliseerde) beurzen van cryptogeld zoals Sushiswap beschikbaar worden.

Goed om te weten

Bezit je BCNA coins als langetermijnbelegging? Dan hoef je je geen zorgen maken; er verandert niets voor jou. Wanneer de nieuwe online portefeuilles in Cosmos beschikbaar zijn, zal je jouw coins hier naartoe kunnen overdragen. Hiervoor zal BitCanna nog contact opnemen via e-mail en social media.
Voor aandeelhouders en actieve leden binnen het BitCanna-netwerk zijn er enkele updates i.v.m. aandelen en beloningsmechanismen. Zo kan je validator of delegator van het netwerk worden. Meer info vind je op de website van Cosmos.

Handel je in BCNA coins, dan zal je deze dankzij Cosmos ook op meer prestigieuze beurzen kunnen verhandelen zonder daarbij toegang te verliezen tot de webshops die de BitCanna-eenheid ondersteunen. Zo bereikt BitCanna via bv. Sushiswap, Uniswap e.d. meteen miljoenen nieuwe potentiële investeerders. Je kan daarbij ten aller tijde terug naar de originele BCNA coin teruggaan, met behoud van de lage uitwisselingskosten en de snelle transactietijden.