Het afgelopen jaar was een topjaar voor Crypto, Blockchain en NFTs. Ook al heeft COVID-19 tijdelijk wat roet in het eten gegooid, het optimisme onder investeerders blijft onverminderd groot.

Analisten van CoinTelegraph tonen aan dat Crypto bedrijven in het eerste kwartaal van dit jaar meer durfkapitaal bij elkaar hebben weten te sprokkelen dan in het hele afgelopen jaar.

Sterker nog: de totale marktkapitalisatie van Crypto is in 2020 door het dak gegaan en is met meer dan 300% gestegen, van 191 miljard naar 765 miljard dollar.

We zetten een paar belangrijke ontwikkelingen op een rij.

Blockchain blijft het beter doen

Investeerders die zich richten op Blockchain en Crypto hebben spectaculaire winsten mogen bijschrijven en hebben het dit jaar aanzienlijk beter gedaan dan traditionele fondsen. Het rendement van eerstgenoemde is op zijn zachtst gezegd spectaculair te noemen met winsten die soms wel het tienvoudige zijn van het rendement wat traditionele investeerders hebben behaald.

Daarnaast is de correlatie tussen de cryptocurrencymarkten en de bestaande aandelenmarkten aan de lage kant (0.00 tot 0.14). Dat betekent dus potentieel genoeg mogelijkheden voor traditionele investerdeers om hun portfolio te diversificeren en een uitstapje te maken naar de cryptocurrencymarkt.

COVID-19

Ook de Crypto wereld is niet immuun gebleken voor COVID-19. De instroom van traditioneel durfkapitaal is tussen 2019 en 2020 in totaal met 18% toegenomen terwijl Blockchain investeringen juist afnamen met 13%. Wereldwijd werd er 1.5 miljard dollar minder geïnvesteerd in 2020.

DeFi en dApps

Decentralisatie was hét toverwoord in 2020. Veel investeerders hebben een gokje gewaagd en in meer dan 100 DeFi projecten en dApps geinvesteerd. Het gaat om een totaal van maar liefst 20 miljard dollar. Dat is ongeveer 25% van het totale aantal gefinancieerde deals. Ethereum is hierbij de grootste winnaar, 90% van de waarde van alle gedecentraliseerde proejcten bevindt zich hier.

Tokenisatie

De verdere ontwikkeling van tokenisatie heeft nieuwe deuren geopend. Een verhoogde liquiditeit, snellere en goedkopere transacties, meer toegang, transparantie en overall meer efficiëntie zijn ontwikkelingen om in de gaten te houden.

Opkomst Azië

Hoewel Amerikaanse VC fondsen nog steeds de meerderheid vormen (56,29% tegenover 25,08%), zien analisten vergelijkingen met aandelen van opkomende markten. Als Azië blockchain massaal gaat omarmen is de verwachting dat deze trend zich gaat keren.

What’s Next?

Het zijn opwindende tijden. 2021 lijkt het jaar van de NFT te gaan worden. Er zijn al een tijdje ontwikkelingen in die richting, maar dit jaar lijkt het de mainstream te gaan bereiken en een definitieve doorbraak te gaan maken. Waarbij het steeds normaler wordt dat we NFTs verhandeld zien worden voor enorme bedragen.

Van kunst tot vastgoed, de manier waarop geïnvesteerd wordt zal wel eens blijvend kunnen veranderen. De verdere tokenisatie heeft de potentie de financiële wereld grondig te veranderen en een blijvende impact te maken.

Maar een ding is duidelijk: Het financiële landschap is flink in beweging en investeerders die zich richten op blockchain technologie zullen kunnen blijven profiteren van de toenemende instroom van kapitaal en investeringsmogelijkheden.

2021 lijkt opnieuw een jaar te worden waarin vele records aan diggelen zullen gaan.

People also read: PSV is the first Dutch club to join NFT