NFT’s zijn de ’talk of town’ en worden ook in Nederlands steeds breder ingezet. Er is nu ook eindelijk een Nederlands platform, wat kunstenaars de mogelijkheid bied om NFTs te verkopen.

Dutch Digital Collectibles is het eerste Nederlandse NFT-kunstplatform van Nederland en lanceert het exclusieve video-kunstwerk 4k Reality Beachclub Urban Relax Video van Nemo Vos met een soundtrack van Spinvis.

Floris Kivits, oprichter van Dutch Digital Collectibles, wil met zijn platform Nederlandse kunstenaars en artiesten helpen met het maken van ecologisch verantwoorde Non Fungible Tokens (NFT’s). De aanname dat NFT’s hoge transactiekosten hebben en niet ecologisch verantwoord kunnen zijn is passé. Kivits ziet een positieve toekomst tegemoet; de mogelijkheden omtrent NFT’s zijn eindeloos. Door Dutch Digital Collectibles zijn NFT’s binnen handbereik voor zowel makers als verzamelaars. 

Het platform gebruikt xDai als valuta. Dit is een digitale activa die is ontworpen om de waarde van de euro of dollar te volgen. Met als voordeel dat het niet fluctueert als andere crypto valuta.

De NFT van Nemo Vos heeft een maximale oplage van 100 stuks en is verkrijgbaar tot 30 juni 23:59. Het bestaat uit een digitaal videokunstwerk met muziek van Spinvis. Daarnaast kunnen de verzamelaars van de NFT hun token verzilveren voor een limited edition cassette met de track van Spinvis. Als kers op de taart zullen 5 van de 100 NFT’s twee tickets bevatten voor het Nemo Vos & Spinvis VR project dat deze zomer plaatsvindt.