Het beloofd hét podium te gaan worden voor het Nederlandse blockchain ecosysteem; de Dutch Blockchain Days op 24 en 25 juni. Het boordevolle programma is net bekend gemaakt, met vele nog relatief onbekende sprekers en internationale blockchain though leader Paul Brody.

Tijdens vier sessies, verdeeld over twee dagen, zal in de breedst mogelijke zin, aandacht worden gegeven aan alle aspecten van Nederland blockchainland”, aldus mede-organisator en curator Jan Scheele. Het boordevolle programma zit afgeladen vol met pitches, keynotes, ronde tafels, panels en veel andere, interactieve elementen. Het event zal aftrappen met een aantal ‘verscholen pareltjes’; nieuwe blockchain startups die nog niet of weinig in de media zijn verschenen.

Blockchain draait veelal om samenwerking, wat in de tweede sessie uitgebreid aan bod komt. Samenwerking rondom de UnLock app, binnen de verschillende ecosystemen over het hele land, tussen succesvolle blockchain bedrijven en meer. In de derde sessie zal uitgebreid in worden gegaan op educatie, wat in de nog relatief jonge sector, van groot belang is. Verschillende Nederlandse onderwijs instituten nemen deel aan de ronde tafel, waar hier uitgebreid over zal worden gesproken.

Het event zal worden afgesloten met een vooruitkijkende blik. Naast keynotes over Self Sovereign Identity, worden ook ronde tafelgesprekken gehouden met experts over ‘what is next’ in blockchain en cryptovaluta. “De Dutch Blockchain Days toont aan dat de decentrale technologie volop leeft en in ontwikkeling is. Iedereen die meer wil weten of geïnspireerd wil raken door concrete projecten, nieuwe ideeën en bedrijven, moet zeker komen kijken“, aldus Koen Hartog van de Dutch Blockchain Coalition.

Het event wordt georganiseerd door de Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) en Dutch Blockchain Coalition, in samenwerking met Techleap en EY. De inschrijvingen zijn geopend en de eerste 200 kaarten zijn gratis.