Binnen het Nederlandse blockchain ecosysteem werken op dagdagelijkse basis vele professionals en organisaties hard aan nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, gebaseerd op de technologie. De vele gave ontwikkelingen zie je zelden terug in het nieuws, terwijl wij als kikkerlandje internationaal hoge ogen gooit.

Reden om voor de Blockchain Netherlands Foundation, de Dutch Blockchain Awards in het leven te roepen, welke dit jaar voor de tweede keer plaats vinden. ‘Vanuit het blockchain-ecosysteem werd de roep steeds luider om een jaarlijks erkenningsmoment voor de industrie op te zetten’, zegt Rudolf van Ee, co-organizer van de Dutch Blockchain Week en Dutch Blockchain Awards. Het is “echt bedoeld om de belangrijke organisaties en individuen binnen de sector, in het zonnetje te zetten” volgens Jan Scheele, co-organizer van de Dutch Blockchain Week en Dutch Blockchain Awards

Vorig jaar won WordProof de Social Impact Award, V-ID de Enterprise Solution Award, Effect.AI de Public Solution Award. KOIOS de Meaningful Education, Bitcoin Meester de BCNL Community Award en Olivier Rikken de Impactful Person award.

De winnaars van 2020

Ook dit jaar zijn weer vele nominaties binnengestroomd. Het publiek kan tot zondag 5 december een stem uitbrengen op de genomineerden via de site van Computable.