Blockchain onderwijs

Het unieke blockchain onderwijs initiatief KOIOS uit Den Haag, organiseert de Blockchain Education Weeks. Tijdens deze weken zullen teams van over de hele wereld diepgaande kennis inbrengen in Academic Blockchain-onderwijs.

Verschillende bekende internationale organisaties (en hun communities) hebben hun deelname aan de week en het programma bevestigd, zoals Polkadot, Brave en VeChain. Ze organiseren gastcolleges, creëren samen cursusmateriaal of nemen deel aan vele andere activiteiten.

Het hele programma is gratis toegankelijk voor iedereen! Je kunt gratis de volledige blockchain- en trading-bachelorprogramma’s volgen en tijdens de cursus zelfs waardevolle tokens en NFT’s verdienen. Je leert en verdient tegelijkertijd. Als student kun je zelfs studiepunten verdienen.

De open leerinfrastructuur Koios organiseert de week en de lessen maken deel uit van het open-source curriculum van een Nederlandse bacheloropleiding genaamd The Blockchain Minor.

In Koios, een onderwijs-experiment én een blockchain-onderzoek, ontstaan uit een minor van De Haagse Hogeschool, staat de creatie van waarde via leren centraal. Iedere student die via dit platform onderwijs volgt, maakt een gepersonaliseerde omgeving aan die levenslang bij je blijft. Je volgt onderwijs, en daar wordt je voor beloond. Want je krijgt niet alleen aan het einde van je traject de erkenning dat je het volledige programma hebt doorlopen, maar per module, per onderdeel krijg je de credits dat je hebt deelgenomen. Soms krijg je credits die onuitwisselbaar zijn, zoals een diploma dat is. Zo ontstaat met Koios met behulp van blockchaintechnologie een onderwijs-ecosysteem waarbij niet meer de aanbieder centraal staat, maar het systeem zelf. Een systeem waar individuele investeringen (een docent die zijn kennis beschikbaar stelt, een investeerder die een nieuwe toepassing binnen het systeem ontwikkelt) waarde creeeren voor het gehele systeem. (Haagse Hogeschool)

Vorig jaar won dit prachtige initiatief nog de Dutch Blockchain Awards, van de Blockchain Netherlands Foundation.

People also read: Kan blockchain onze bomen redden?

Schrijf je in voor onze weekly!

Elke week het laatste NodeNieuws in jouw mailbox!

close

Schrijf je in voor onze weekly!

Elke week het laatste NodeNieuws in jouw mailbox!